İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Teknik Üniversite Vizyonuna uygun olarak Üniversitemizdeki bilimsel birikimin çözüm odaklı yaklaşımına yönelik, sahada aktif rol alma amacıyla AR-GE çalışmaları için İSTE akademik personellerinden oluşan uzman heyet ile Hatay Dörtyol’daki AYGAZ Terminal Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Toplantıya İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu da katıldı. Projelerin ya da mevcut AR-GE çalışmalarının doğru ve hızlı bir şekilde sanayiye yönlendirilmesi, sanayinin ihtiyaçlarının uzman akademisyenlere aktarılıp projelendirilmesi konusundaki ilişkiyi yöneten Teknoloji Transfer Ofisi adına ve Teknopark İSTE Genel Müdürü olarak Doç. Dr. Levent Cenk Kumruoğlu da katıldı.

Ziyarette, AYGAZ Terminal Müdürlüğü ve AYGAZ İstanbul AR-GE Genel Müdürlüğü Temsilcileri ile bir araya gelinerek belirlenen 4 Ar-Ge projesi ve diğer iş birlikleri değerlendirilip çalışma algoritması oluşturuldu. Kısa bir süre önce başlayan AYGAZ’ın İSTE’den talep ettiği dört alanda proje geliştirilmesi için AR-GE ve ÜR-GE çalışmalarına devam edilmesi kararı alındı.