İSTE-TTO olarak her çağrı dönemine yönelik düzenlediğimiz TÜBİTAK "2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı" ve "2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı" eğitimimiz iki oturum şeklinde gerçekleştirdi.

Eğitimin ilk oturumunda Doç. Dr. Levent Cenk Kumruoğlu ve Prof. Dr. Gökhan Gündüz, TÜBİTAK 2209 A-B projeleri ile ilgili kısaca bilgi verdi. Geçtiğimiz dönemde İSTE’den yapılan proje başvurularının kabul edilme oranının %60 olduğunu ifade eden konuşmacılar, bu dönemde daha fazla proje ile başvuru yapmayı ve kabul almayı dilediklerini belirtti.

TÜBİTAK Projelerinin öğrencilerin özgeçmişlerinde onları öne çıkaracağını, iş başvurularında rakiplerinin önüne taşıyabileceğini vurgulayan Doç. Dr. Kumruoğlu öğrencilerin proje fikirlerini başvuruya dönüştürme sürecinde ihtiyaç duyacakları her konuda destek vereceklerini belirtti.

Eğitimin ikinci oturumunda Doç. Dr. Hakan Eryüzlü proje yazma sürecinin nasıl ilerlediğini, öğrencilerin nelere dikkat etmesi gerektiğini, projelerin kabul edilme ve reddedilme nedenlerinin neler olabileceğini anlattı. Öğrencilerden gelen soruları Doç. Dr. Kumruoğlu ve Doç. Dr. Eryüzlü birlikte cevapladı.

Proje Yazma Eğitimi'ne eğitmen olarak destek veren İSTE-TTO Koordinatörü TEKNOPARK İSTE Genel Müdürü Doç. Dr. Levent Cenk Kumruoglu ve İSTE-TTO Koordinatör Yardımcısı TEKNOPARK İSTE Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Eryüzlü'ye, bilgi ve deneyimleri ile katkı sağlayan İSTE-SEM Müdürü, Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökhan Gündüz hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Eğitime katılan İSTE Akademisyenleri ve öğrencilerimize de ilgileri için teşekkür ederiz.

TÜBİTAK 2209 A-B Son Başvuru 20 Haziran, Sen de Projeni İSTE !