İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İSTE-TTO)  tarafından başlatılan TECH-TALK Teknoloji Sohbetleri kapsamında verilen konferans Japonya’dan gelen konuk ile gerçekleştirildi.

 

Kurulduğu günden bu yana teknoloji, inovasyon ve bilim tabanlı konulara odaklı çalışmalar yapan İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İSTE-TTO), TECH-TALK Teknoloji Sohbetleri ismini verdiği yeni projesi ile özellikle öğrencilerin teşviki ve aynı zamanda katılımcıların geleceğine ışık tutmaya devam ediyor.

İSTE Tech-Talk bünyesinde başlatılan konferans; ‘‘Superconductivity in Today and Future’’ (Bugün ve Gelecekteki Süper İletkenlik) konu çerçevesinde National Institute For Science (NIMS), Tsukuba, Japonya’dan gelen Prof. Dr. Yoshihiko Takano tarafından verildi. İngilizce yapılan sunum ilgiyle dinlenildi.

‘0’ direnç özelliğine sahip süper iletkenler meisner etkisi gibi avantajları ve yeni kullanım alanlarıyla dikkat çekmektedir. Bu konuda araştırmalar yürüten National Institute For Science (NIMS), Tsukuba, Japonya’dan Prof. Dr. Yoshihiko Takano İSTE’nin davetlisi olarak İskenderun’a geldi. İSTE’de gerçekleştirilen ‘‘Superconductivity in Today and Future’’ adlı konferans; akademik personel ve öğrencilerin katılımıyla verimli bir şekilde gerçekleştirildi. Prof. Dr. Yoshihiko Takano yaptığı sunumda süper iletkenlik kavramının temeli ve ortaya çıkışı; günümüzdeki kullanım alanları, uygulamaları; en bilinen süper iletken çeşitleri ve karakteristikleri; elmas elementinin kimyasal özellikleri ve katkılama işlemi elmasta süper iletkenlik konularını detaylı bir şekilde sundu. Sunum esnasında; Prof. Dr. Yoshihiko Takano ve arkadaşlarının, sıvı hidrojen ve süper iletken malzemenin etkileşimini gösteren videosu salonda büyük ilgi gördü.

Prof. Dr. Yoshihiko Takano’nun sunumunun sonunda hem katılımcılar hem de Prof. Dr. Takano bu verimli konferanstan memnun kaldığını dile getirdi.