İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İSTE-TTO) ve SIEMENS işbirliğiyle İskenderun ve bölgesinde faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarına yönelik olarak SIMATIC S7 300/400 Sistem - I Endüstriyel Otomasyon Eğitimi”düzenlendi.

İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (İSTE-TTO) Üniversite–İşbirliği vizyonu çerçevesinde yürütmüş olduğu Ar-Ge ve inovasyon odaklı proje faaliyetlerine ek olarak Ar-Ge, inovasyon ve teknoloji tabanlı eğitimlerle de, sanayi kuruluşlarına yönelik hizmetlerine devam ediyor.

İskenderun, Hatay ve hinterlandında faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarında çalışan mühendislere yönelik olarak düzenlenen Endüstriyel Otomasyon Eğitimi’nde; SIMATIC S7 300/400 PLC modüllerinin yapı ve fonksiyonları, çalışan PLC’lerde programın izlenmesi, STEP7 yazılımı ve temel lojik program elemanlarının kullanımı uygulamalı olarak anlatıldı. SIEMENS İstanbul Eğitim Müdürü Zeynel Erdoğan eğitmenliğinde, 5 günde yapılan ve toplam 32 saat süren eğitim, İskenderun Anemon Otel Eğitim Salonu’nda gerçekleştirildi.

Özellikle kurumsallaşmak isteyen firmalar için düzenli eğitim faaliyetlerinin yapılmasının önemini vurgulayan İSTE-TTO Koordinatörü Seçkin Dilek; “SIEMENS ile geliştirdiğimiz iş modeli sayesinde Siemens İstanbul Eğitim Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen tüm PLC/Otomasyon eğitimlerini İskenderun’da düzenleyebiliyoruz. 1 yıl içerisinde 7.sini düzenlediğimiz “SIMATIC S7 300/400 Sistem I” Eğitimi’ne ek olarak Sistem II ve SINAMICS gibi eğitimlerin de 2018 yılı içerisinde düzenlenmesi konusunda planlama yapılmakta olup, ileriki günlerde duyurulacaktır” sözleri ile bölgedeki sanayicilere yönelik eğitim faaliyetlerinin devam edeceğini bildirdi.