İSTE’li Girişimci Öğrenciye TÜBİTAK’tan Ödül!

Teknoversite vizyonu kapsamında oluşturduğu girişimcilik ve yenilikçilik ekosistemi ve iklimi içerisinde; girişimci öğrencilerin projelerine büyük destek veren İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), yapmış olduğu yatırım ve çalışmaların meyvesini de topluyor. Son olarak, İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mikail Barış Turunç’un, danışmanı Arş. Gör. Raif Kenanoğlu gözetiminde hazırladığı “Mikobarista Latte Art Makinası” Projesi, Makine İmalatı ve Otomotiv Kategorisi’nde; “13. TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri 2019 Kayseri Bölge Yarışması’nda” üçüncülük derecesini elde etti.

Erciyes Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na katılan projeler için ödül töreni düzenlendi. Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sebahattin Ünalan, yarışma hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Ünalan, “1650 civarındaki proje, elemelerden geçirilerek 600’e düşürüldü. Her bölgede yaklaşık 100 proje sergilendi. Sergilenen bu 100 projeden 15 ile 20 arasında proje bir üst tura geçecek. Finalist projeler, bölgelerimizi temsil edecek nitelikte olacaktır” dedi.

Açılış ve protokol konuşmalarının ardından, dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Üçüncülük ödülünü almaya hak kazanan Mikobarista Latte Art Makinası” projesinin gelişimi hakkında bilgi veren proje yürütücüsü İSTE öğrencisi Mikail Barış Turunç; “İSTE’nin Kuvöz isimli Ön Kuluçka Merkezi’nde geliştirdiğim bu projede; gündelik hayatta sıkça tükettiğimiz ve gün geçtikçe tüketimi artan kahve bazlı ürünlerin, standartlar dışına çıkarak daha cazip ve teknolojinin kullanımı ile daha kişiselleştirilebilir bir hale getirilmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda, kahve köpüğü üzerine yapılan görselleri (kahve sanatı) çeşitlendirerek ve otonom hale getirerek tüketiciler için daha eğlenceli/cezbedici, üreticiler için de gelir artırıcı sektörel yenilik sağlayacak bir makine tasarladık ve geliştirdik. 3 boyutlu yazıcı ve inkjet yazıcı çalışma prensiplerinden esinlenerek başladığımız bu projede, makinanın ilk prototipini oluşturduk ve şu anda bu prototipi piyasaya sunabilecek durumdayız. Yarışmada derece almış olmaktan dolayı gururluyuz. İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’ye, danışmanım Arş. Gör. Raif Kenanoğlu’na, bütün hocalarıma ve İSTE-TTO’ya (Teknoloji Transferi Ofisi) projeye verdikleri destekler için minnettarım” şeklinde konuştu.