Teknolojinin toplumda etkin bir biçimde kullanılmasını ve yaygınlaşmasını amaçlayan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), “Kadın için Teknoloji” projesi kapsamında Teknosa ve Habitat Derneği ile paydaş olarak, İSTE’li kadınlara yönelik 4 saatlik “temel teknoloji okuryazarlığı” eğitimi düzenledi.

İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İSTE-TTO), Üniversite-Sanayi İşbirliği kapsamındaki faaliyetlerinin yanı sıra, toplumun teknoloji farkındalığını artırmaya ve sosyal sorumluluğa yönelik proje çalışmaları yapmaya devam ediyor.

Kadınların ekonomik ve sosyal yaşama katılım sağlaması için gerekli olan teknoloji entegrasyonunu gerçekleştirmek üzere hayata geçirilen “Kadın için Teknoloji” projesi kapsamında; İskenderun Teknik Üniversitesi bünyesinde çalışan ve teknoloji ile kaynaşmak isteyen kadın idari personele yönelik olarak ücretsiz eğitim düzenlendi. Eğitim kapsamında; sosyal medya okur-yazarlığı, temel bilgisayar kullanımı, internet güvenliği, dijital bankacılık ve e-devlet, e-nabız gibi mobil uygulama eğitimleri verildi. İSTE Merkez Kampüs’te Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Laboratuvarı’nda yapılan eğitim sonrasında, katılımcılar belgelerini de aldılar.

Ücretsiz olarak verilen bu eğitimlerin yıl boyu her hafta devam edeceğini belirten İSTE Teknoloji Öğrenci Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Can Aydemir; “gönüllü eğitmenlerimizle 2019 yılı sonuna kadar 1000’e yakın kadına bu eğitimleri vererek, teknoloji okuryazarlık seviyesini artırmayı hedefliyoruz. Her hafta bir gruba 4 saat olarak verilen eğitimlere katılmak isteyen ve detaylı bilgi almak isteyenler bizimle veya İSTE-TTO ile iletişime geçebilir” dedi.