21-23 Kasım tarihleri arasında İskenderun Teknik Üniversitesi Kırmızı Salon'da gerçekleştirilen İSTEFEST'te Dünya'nın gözde metali demir-çelik üzerine güncel gelişmeler, problemler ve çözüm önerileri konuşuldu.

"Savunma Sanayiinde Çeliğin Optimum Kullanımı ve Uygulama Örnekleri", "Sürdürülebilir Çelik Üretiminde Kalite ve Teknoloji Seçimi ve Atık Yönetimi", "Üniversite Sanayi İş Birliği Açısından Demir-Çelik Sektöründe Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Eğitim ve Öğretimine Genel Bir Bakış", "Türkiye'de Demir Çelik Üretiminde Hammadde Sorunları ve Çözüm Önerileri", "Ultrasonik-Manyetik- Bilyalı Dövme ve Nanokristalizasyon Uygulamaları ile Aşınma ve Yorulma Ömür İyileştirilmesi (Demiryolu Dingil-Teker-Ray Etkileşimi)" ve "Hot Rolling Process Optimization for Hot Shortness Problem" konularının konuşulduğu ve Tosyalı Holding, İsdemir A.Ş., MMK Metalurji, Ekinciler A.Ş., Atomika Teknik ve Tetra Teknolojik Sistemler A.Ş. firmalarının katıldığı 3 günlük yoğun programa İSTE-TTO olarak katılım gösterdik. Bölgemizin kıymetli sanayi kuruluşlarıyla, Ar-Ge ve inovasyona verilen önemi ayrıca TTO olarak her zaman iletişim halinde olunacağı sözü verilirken, Üniversite-Sanayi İşbirliğinin devam edeceği vurgulandı.